: "HUAWEI Mate 40 Pro се базира на Kirin 9000 чипсет од 5-нанометри со интегрирана 5G конекција, Ultra Vision Cine камера, 90Hz OLED дисплеј, жично 66W и 50W безжично полнење и впечатлив Space Ring дизајн...
Уредот е достапен од 1 декември во продажните места на Македонски Телеком по цена од 64.990 денари."