Една тура сушени алишта содржи приближно 2,2 литри вода што се ослободува во воздухот кој го дишеме. Влажниот воздух создава услови за појава на мувла и бактерии, предизвикува затнат нос и влошено расположение. Во секој циклус на сушење WaveActive машините за сушење алиштa на Gorenje кондензираат импресивни 90% од влажноста од облеката, со што алиштата се целосно суви и се елиминираат проблемите со вишокот на влага во вашиот дом. Steam функцијата (третман со пареа) ги отстранува повеќето набирања, го елиминира кој било мирис и ги освежува вашите ќебиња, зимската гардероба или која било друга облека.
Повеќе информации на следниот линк:
https://www.gorenje.com.mk/…/modeli/masini-za-susenje-alista