СТРЕСОТ во оваа ситуација ДЕЛУВА на моментално ПОКАЧУВАЊЕ на КРВНИОТ ПРИТИСОК.
Доколку имаш апарат за мерење на крвниот притисок дома и ако измериш во моментов ќе знаеш како да реагираш, дали да намалиш или зголемиш со пиење течности или да земеш некој медикамент.
ЕДЕН АПАРАТ за мерење притисок ВО ТВОЈОТ ДОМ значи ЖИВОТ, во буквална смисла на зборот! ...
Види повеќе