Посната храна покрај испостување на телото од масната и нездрава храна значи и ИСПОСТУВАЊЕ на ТЕЛОТО и од НАЈПОТРЕБНОТО, соодветните витамини минерали и фитонутриенти кои се неопходни за правилно функционирање на организмот.

Велигденскиот пост е долг пост од 40 дена!
ПОСНАТА ХРАНА е СИРОМАШНА со ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ и ФИТОНУТРИЕНТИ може да ни предизвика здравствени проблеми и ОПАЃАЊЕ НА ИМУНИТЕТОТ.

...Види повеќе